C’eshte Deffraging

Ju eshte ngadalesuar PC? Keni probleme me shpejtesine e programeve? Sot do tju tregojme se c’eshte deffraging. Deffraging eshte sikur te rregullosh gjerat qe ke ne shtepi. P.sh. Letren higjenike ta vendosesh ne banjo, librat ne bibloteke, etj. Kshu perbehet edhe PC. Imagjinoni nje  Hard Disk i fragmentuar me keto file:

 • File 1(Pjesa 1)
 • File 9
 • File7
 • File 1(Pjesa 2)
 • File 8
 • File 4
 • File 3
 • File 5
 • File 6

Ndersa mbas nje defragmentimi filet do te duken keshtu:

 • File 1(Pjesa 1)
 • File1 (Pjesa 2)
 • File 2
 • File 3
 • File 4
 • File 5
 • File 6
 • File 7
 • File 8
 • File 9

Pra po ta shikoni Koka e hard diskut do ta kete 68% me te lehte qe te kerkoje dokumentin ndersa kur eshte i fragmentuar e ka po aq te Veshtire qe ta gjej dhe kjo rezulton ne jetegjatesi me te shkurter. Pra cdo 1 muaj te deffragmentoni nje Hard Disk. Ka nje varieti shume te madhe progemesh deffragmentuese. Me te miret jane Diskeeper dhe Smart Defrag. Pra, cdo nje muaj ju jua shtoni jetegjatesine PC me 2 deri ne 3 muaj

Advertisements

Rreng per Empire and allies

Thjesht ndiqeni

Opera për internetin e ngadaltë

   Keni nje internet te ngadalte? Jeni merzitur me kohen qe hapen webpage? Youtube i ngadalte ne stream?  Zgjidhja eshte e thjeshte, Opera. Opera eshte nje web browser qe eshte i perhapur ne celularet Nokia dhe tani vjen shume fuqishem me Opera Turbo. Kjo e zvogelon hapjen e faqes me 10-15 sekonda dhe e rrit shpejtesine e Load ne Youtube. Sekreti qendron ketu. Opera e zvogelon madhesine e fajllit me 30kb duke kursyer kohe dhe shpejtesi. Pra, mos ngurroni ta downloadoni Operan ketu ne kategorine Opera for Windows. Pasi ta dowload-oni instalojeni. Por nuk kemi mbaruar, se Turbo nuk eshte aktivizuar. Per ta aktivizuar duhet te klikoni ketu sic eshte treguar ne figure ne cepin majtas poshte te dritares.
Pasi te klikoni shijoni shpejtesine Turbo qe ju ofron opera

MacOs crusors per windows

Deshironit te keni crusoret e bukur qe ka MacOs , pra ja ku i keni. Por jeni te sigurte se ju duhet te keni patjeter sistemin Windows qe ti insatloni.

Si fillim  klikoni ketu. Pas download-it do te keni nje instalues.

Instalojeni dhe paskesaj crusoret jane ndryshuar. Poshte keni listen se si do te jene pas instalimit.

Shenim: Keto nuk jane krijuar nga une